Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR v letním biatlonu žákovských kategorií

22. 9. 2011

Mistrovství ČR v letním biatlonu žákovských kategorií

 

    Ve dnech 16. - 18. záři jsme s družstvem našich žáků soutěžili na poslední velké akci letošní sezóny v Břidličné. Na základě výkonnostních tříd a průběžného zisku bodů  v letošní sezóně se nominovali všichni naši závodníci žákovských kategrií. Na programu byly mistrovský rychlostní závod, závod štafet a mistrovský závod s hromadným startem.

   Přesto, že jsme celou přípravu směřovali na maximální výkonnost při tomto závodě, samotná soutěž nedopadla tak dobře. Hlavní přičinou byl poměrně značný výpadek střelby některých závodníků.

   Stabilní výsledek předvedla  Aňa Trpišovská, která sobotní bezchybnou střelbou vybojovala 7. příčku, s nepatrným zaváháním v nedělním závodě skončila 9.

   Z mého pohledu výborného výsledku především v sobotu dosahla Terka Henzlová. Její bezchybná střelba a maximální bežecké nasazení se sice výrazně neprojevily v celkovém pořadí, přesto však Terka dokázala  smazat propastou časovou ztrátu za startovním polem  a v celkovém pořadí se umístila na 17. místě s minimálním časovým odstupem na závodnice před ní. Je to velký pokrok, se kterým budeme dále pracovat.

Výbornou formu prokázala Eva Vaňková. Je pravda, že její sobotní střelba patřila do skupiny těch horších, výborným během však udržela svou pozici v polovině startovního pole. V dobré se vše obrátilo v nedělním závodě s hromadným startem, kdy Eva výborně zvládla celý závod jak po stránce běžecké, tak i střelecké, ale i taktické, a zalouženě získala bronzovou medaili. Blahopřejeme !!!

Celkově se závody nevydařili Natce a Zdendovi. Přestože jsme udělali značný kus práce především v běhu a jejich střelba je stabilně dobrá, tento víkend si museli vypít střelecký kalich hořkosti až do dna. Ale to se nedá nic dělat. I tato nepříjemná zkušenost musí být nám všem poučením a motivací.

  Je zde na místě také připomenout, že v rámci tohoto závodu proběhlo i školení trenérů a rozhodčích v biatlonu. To mimo jiné též uspěšně zakončil závěrečným testem Míla Novotný. Blahopřejeme !!!

Děkuji všem ještě jednou na práci  a nasazení. Jedeme dál.....

 

                                                                                                                   Míra